Mijn naam is Erica Fijnvandraat en ik ben al vier jaar actief bezig met het creëren van prachtige glassieraden met behulp van de Hotpot. Na het volgen van inspirerende workshops bij Glasatelier Zierikzee en Glasatelier Mozaïneke, waar ik mijn vaardigheden in het maken van grotere glaskunstwerken met glasfusing heb ontwikkeld, heb ik in 2021 mijn eigen glasoven aangeschaft.Mijn creatieve proces omvat het zorgvuldig combineren van stukken glas die ik uit kleurrijke glasplaten snijd. Deze unieke stukken worden vervolgens in de glasoven tot leven gebracht, waarbij prachtige creaties ontstaan. Door deze gecombineerde stukken op een mal te plaatsen en opnieuw te verhitten in de glasoven, creëer ik zelfs driedimensionale vormen zoals waxinelichtjeshouders, schalen en vazen. Naast deze grotere stukken blijf ik ook sieraden maken, zoals hangers voor kettingen en oorbellen.Mijn bron van inspiratie ligt in de natuur, waarbij met name de kleurrijke onderwaterwereld met vissen, koraal en schelpen mijn ontwerpen beïnvloedt. Daarnaast vinden ook bloemen en grassen hun weg naar mijn glaskunst.De naam “Acire” kwam tot leven toen ik mijn eigen voornaam, Erica, als inspiratie gebruikte en deze in het glas weerspiegelde.